Мрежа калкулатор алатка

Мрежа калкулатор или IP Subnet Mask Калкулатор е мрежна услуга се користи да се Пресметува subnet опсег од страна на мрежна маска. Оваа услуга се пресмета subnet мрежната IP адреса со користење на мрежата класа, IP адреса, subnet mask, subnet битови, маска битови, максимална бара IP подмрежи и максимална потребни силите на подмрежа. Резултатите на subnet пресметка обезбеди хексадецимално IP адреса, на маска маска, за користење со ACL (Контрола На Пристап Листи), subnet ID, broadcast адреса, подмрежната адреса опсег за резултира subnet мрежа и subnet bitmap.

Внесете вашата мрежна маска(s) во CIDR нотација (/25) или украсени децимали (255.255.255.0). Инверзна netmasks се дијагностицирани. во случај да мис на мрежна маска ipcalc го прави користењето на стандардна мрежна маска за класа на вашите заедница.

Да се погледнеме во просторот меѓу на битови на адреси: На битови порано од тоа се мрежа дел од на се справи со, на битови по тоа се домаќинот компонента. може да се погледнете две едноставна статистика: Во заедница адреса сите домаќин битови се 0, во издаден да се справат со тие’повторно подготвени.

На сјај на вашите заедница е одлучи преку првата битови.

Во случај вашиот заедница е приватниот интернет во согласност со RFC 1918 ова е забележани. додека прикажување подмрежи сосема нов битови во внатрешноста на мрежа дел од на мрежна маска се означени во различни боја


Ве молиме проверете ја оваа одлична услуга во: http://www.test-net.org/services/traceroute/ или посетете СЛОБОДНИ services (УСЛУГИ) менито

[Вкупно: 1    Просечна: 5/5]