DNS lookup kontrolloni

DNS lookup është rrjeti proces me të cilin një DNS rekord është kthyer nga një server DNS për një klient. Të ndërlidhura kompjuterëve, serverat dhe telefonat e mençur duhet të dini se si për të përkthyer e-mail adresat dhe emrat e domain njerëz e përdorin në kuptim adresat numerike. Një DNS lookup kryen këtë funksion. Kur ju shkruani një emër domain, kërkesa është dërguar në një server DNS, cili kthen përkatëse IP adresa. Kjo adresë është përdorur pastaj nga të gjitha kompjuterat dhe routers për të kanalizuar kërkesën dhe përgjigjet e një përdoruesi’s seancë.

Rezultati është për përdoruesit e sheh web faqet si e pritshme ose e-mail të shfaqen në një kuti. Dy llojet e DNS lookups janë përpara DNS lookups dhe ndryshojme DNS lookups. Përpara DNS lookup është duke përdorur një Internet domain name për të gjetur një adresë IP. Ndryshojme DNS lookup është duke përdorur një Internet adresën IP për të gjetur një emër domain. Kur ju shkruani adresën për një Web faqen në shfletuesin tuaj (adresa është zyrtarisht i quajtur Uniform Resource Locator), ose URL), adresa është transmetuar në një afërsi router që bën një sulmues me DNS lookup në një kurs tryezë për të gjetur adresën IP.

Përpara DNS (cila qëndron për domain name system) lookup është më e zakonshme lookup që shumica e përdoruesve të mendoni në aspektin e domain emrave më tepër se adresat IP. However, herë pas here ju mund të shihni një faqe Web me një URL në të cilën emri i domain është pjesë e shprehur si një adresë IP (ndonjëherë quhet një pikë adresa) dhe duan të jenë në gjendje për të parë të saj emrin e domain. Një Internetit të institucionit që ju lejon të bëni ose përpara ose në të kundërt DNS lookup veten quhet nslookup. Ajo vjen me disa sisteme operative, ose ju mund të shkarkoni programin dhe instaloni atë në kompjuterin tuaj.

Një kundërt lookup është një pyetje DNS për emrat e domain kur adresa IP është e njohur. Të shumta domain emrat mund të jenë të shoqëruara me një adresë IP. DNS dyqane IP adresat në formë të domain emrave sidomos formatuar emrat në treguesin (PTR) të dhënat brenda infrastrukturës top-level domain arpa. Për IPv4, domain është në-addr.arpa. Për IPv6, në të kundërt lookup domain është ip6.arpa.

Adresa IP është e përfaqësuar si një emër në të kundërt-urdhëroi octet përfaqësimit për IPv4, dhe të kundërt-urdhëroi nibble përfaqësimit për IPv6. Kur kryen një kundërt lookup, DNS klienti konverton adresa në këto formate para querying emrin për një PTR rekord pas delegacioni zinxhir si për çdo DNS query. Kur resolver DNS merr një tregues (PTR) kërkesë, ajo fillon nga querying rrënjë serverat, e cila rezulton në një paraqitje përgjigje.


Please check this great service at: http://www.test-net.org/services/traceroute/ ose vizitoni SHËRBIME FALAS menu

[Gjithsej: 1    Mesatare: 5/5]