Rrjeti maskë calclulator

Rrjeti maskë calculator është një shërbim rrjeti që përdoret për të llogaritur rrjet maskë me subnet varg. Një subnet mask është një mekanizëm i përdorur për të ndarë një rrjet në subnetworks; ajo mund të përdoret për të reduktuar trafikun në çdo subnetwork nga confining trafikut të vetëm subnetwork(s) për të cilin është parashikuar, duke eliminuar problemet e lidhura me të ngjeshur në të tjera subnetwork(s) dhe reduktimin e ngjeshur në rrjet si një e tërë. Çdo subnet funksionet sikur të ishte e pavarur, mbajtja e trafikut lokal dhe përcjellja e trafikut në një tjetër subnetwork vetëm nëse adresa e të dhënave është e jashtme për subnetwork.

Subnetting një rrjet IP lejon për rrjedhën e trafikut të rrjetit të jenë të ndara bazuar në një konfigurim të rrjetit. Ajo në thelb organizon ushtrive në logjike të grupeve të, dhe jep për përmirësimin e rrjetit të sigurisë dhe të performancës. Arsyeja më e zakonshme për subnetting IP rrjeteve është për të kontrolluar trafikun e rrjetit.

Tradicionalisht, në një rrjet Ethernet, ajo është shumë e zakonshme për të gjitha nyjet në një segment të shihni të gjitha paketave të transmetohet nga të gjitha nyjet në atë segment, goditjet e cila paraqet, dhe si rrjedhojë e retransmissions nën trafikut të rëndë ngarkesa. Për informacion shtesë mbi subnetting, shih RFC 1817, dhe RFC 1812.

Calculator llogaritur subnet mask për të përdorur, dhënë një TCP/IP rrjetit adresën dhe numrin e subnets apo nyjet në subnet e nevojshme. Për të krijuar subnet mask, së pari të kujtojmë se qëllimi i subnet mask është për të ndarë (32 pak) ip adresa në rrjet, prefiksin dhe ushtria numri. Në qoftë se një pak në subnet mask është 1, përkatëse pak në adresë IP është pjesë e adresave të rrjetit; nëse pak në subnet mask është 0, përkatëse pak në adresë IP është pjesë e ushtrisë adresa.


Please check this great service at: http://www.test-net.org/services/ping/ ose vizitoni SHËRBIME FALAS menu

[Gjithsej: 0    Mesatare: 0/5]