Të kundërt lookup mjet

Të kundërt lookup është një shërbim rrjeti që përdoret për të përcaktuar një emër domain që është i lidhur me një të dhënë adresën IP duke përdorur Emrin e Domain të Sistemit (DNS) e Internetit. Ajo merr formën e një pyetjeje, të tilla si “Mund të më thoni DNS emrin e kompjuterit që përdor IP adresa 192.168.1.1?”

Një problem për mbështetjen e kundërt pyetje procesi është dallimi në mënyrën se si DNS namespace organizon dhe indekset e emrave dhe si IP adresat janë caktuar. Nëse metoda e vetme për përgjigje të pyetjes së mëparshme ishte kërkim në të gjitha fushat në DNS namespace, një kundërt pyetje do të merrte shumë kohë dhe të kërkojnë shumë përpunimit të jenë të dobishme.

Për të zgjidhur këtë problem, një domain të veçantë, -addr.arpa domain, është përcaktuar në DNS standardeve dhe të rezervuara në Internet DNS namespace për të siguruar një praktike dhe të besueshme mënyrë për të kryer të kundërt pyetje. Për të krijuar kundërt namespace, subdomains brenda në-addr.arpa domain janë formuar duke përdorur mbrapsht rendin e numrave në pikëzuar-dhjetore simbol të adresave IP. Kjo ndryshuar renditja e fushave për çdo octet vlerë është e nevojshme, sepse, ndryshe nga emrat DNS, kur IP adresat janë të lexohet nga e majta në të djathtë, ata janë interpretuar në mënyrë të kundërt.

Kur një adresë IP të lexohet nga e majta në të djathtë, kjo shihet nga vet më të përgjithësuar informacion (një rrjet IP adresa) në pjesën e parë të adresës për më shumë informacion specifik (një IP adresa host) të përfshira në të fundit octets. Për këtë arsye, në mënyrë që të adresës IP octets duhet të ndryshojë kur ndërtimi në-addr.arpa domain pemë. Adresat IP DNS-addr.arpa pemë mund të jetë i deleguar kompanive si ata janë caktuar një të veçantë ose grup të kufizuar të adresave IP brenda Internet-përcaktuar adresë klasa. Më në fund, -addr.arpa domain pemë, si ndërtuar në DNS, kërkon që një burim shtesë të regjistruar (RR) type the pointer (PTR) RR — të përkufizohen. Kjo RR është përdorur për të krijuar një hartë në të kundërt lookup zonë që zakonisht korrespondon me një mori (Një) i quajtur RR për kompjuter DNS emrin e një të presë në saj përpara zgjidhjen e zonës.


Please check this great service at: http://www.test-net.org/services/whois/ ose vizitoni SHËRBIME FALAS menu

[Gjithsej: 0    Mesatare: 0/5]