Traceroute mjet

Traceroute është një rrjet kompjuterik mjet diagnostik për inspektimin dhe shfaqur rrugën (rruga) dhe matjen e transit vonesat e paketave të të gjithë një Protokolli Internet (IP) network. Historinë e rrugës është regjistruar si vajtje-ardhje herë të paketave të marra nga çdo e njëpasnjëshme të ushtrisë (largët nyje) në rrugë të (rruga); shuma e thotë herë në çdo hop tregon koha totale e shpenzuar për të krijuar lidhjen.

Traceroute të ardhurat nëse të gjitha (tre) dërguar pako janë humbur më shumë se dy herë, atëherë lidhja është e humbur dhe rruga nuk mund të vlerësohet. Ping, në anën tjetër, vetëm llogarit përfundimtar vajtje-ardhje herë nga destinacion pikë. Traceroute është një mjet i dobishëm për të kuptuar se ku problemet janë në rrjetin e Internetit. Çdo kompjuter në traceroute është identifikuar me IP adresën e saj.

Udhëtimi nga një kompjuter në një tjetër është i njohur si një hop. Sasinë e kohës që duhet për të bërë një hop është matur në milisekonda. Informacioni që udhëton përgjatë traceroute është i njohur si pako. Përveç nga të qenit një ushtrim i këndshëm, duke kërkuar një traceroute gjithashtu ka më tepër përdorime praktike.

Nëse ju janë të pasur vështirësi për të hyrë në një faqe interneti të veçantë apo kompjuter, for example, kryerjen e një traceroute ju lejon të shpejt të të shohim ku është problemi që ndodhin. Kur një traceroute ka vështirësi për të hyrë në një kompjuter, ajo do të shfaq mesazhi “Kërkojë kohën e duhur jashtë.” Secili prej hop kolona do të shfaqet një yll në vend të një numërimi të dytë. Në rastin, një traceroute do të tregojë një hop kohe, me të ardhshëm të dy kolona shfaqur asterisks.

Kjo zakonisht tregon se edhe pse një paketë të ishte i pranuar nga kompjuteri, të tjera dy pako u fshi. Kjo nuk është e pazakontë; për shkak të shqetësimeve të sigurisë, shumë kompjuterë në mënyrë rutinore të refuzojë të shumta paketa, ose përpara tyre për burime të ndryshme.


Please check this great service at: http://www.test-net.org/services/country-by-ip/ ose vizitoni SHËRBIME FALAS menu

[Gjithsej: 0    Mesatare: 0/5]